Hypotheekadviseur

Als u klanten heeft met een (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek dan zijn er diverse adviesvragen waarmee u uw klanten van dienst kunt zijn. Want afhankelijk van hoe lang uw klant nog te gaan heeft tot de einddatum van de hypotheek zijn er nog diverse keuzes en (indien gewenst) mogelijkheden om actie te ondernemen:

  • Welke opties heeft uw klant bij einde looptijd van de hypotheek?
  • Zijn er bij renteverlenging kostenneutrale omzettingsmogelijkheden naar annuïtair of lineair? (of al eerder waarbij een boete eventueel meegefinancierd kan worden?)
  • Zijn er mogelijkheden voor eenmalige aflossing tussentijds of op einddatum? En wat is gunstig?
  • Is er (al dan niet verpande) vermogensvorming die aandacht of aanpassing behoeft of die op korte of langere termijn aangewend kan worden om de hypotheek deels af te lossen.
  • Is de hypotheekschuld dusdanig gedaald ten opzichte van de marktwaarde van de woning waardoor er recht is op een rentedaling? (vanwege daling in risicoklasse)

Juist u als hypotheekadviseur kunt uw klant tijdens de looptijd van de hypotheek adviseren over te maken keuzes voor de aflossingsvrije hypotheek gebaseerd op de persoonlijke situatie van uw klant. En over het algemeen geldt natuurlijk; hoe langer een klant nog te gaan heeft tot de einddatum, des te effectiever oplossingen kunnen zijn.

Wij kunnen uw klanten met een ‘Einde looptijd rapport’ meer inzicht geven in de betaalbaarheid van hun hypotheek op de einddatum en de pensioendatum.

Ook staan in dit rapport suggesties voor maatregelen bij een mogelijk financieringsprobleem op de einddatum van de hypotheek (en ook suggesties als uw klant voor meer zekerheid wil kiezen).
Juist u kunt met een goed advies uw klanten voorbereiden op de betaalbaarheid van hun hypotheek in de nabije toekomst en op de einddatum van hun hypotheek!

Contact

E-mail
info@hypotheekbond.nl

Telefoon
020 758 2111

Adres
De Nationale Hypotheekbond
Diemermere 1
1112 TA Diemen

-->

Volg ons

Nieuwsbrief

Aanmelden